ATU ROMANIA

Non discriminare

Hotărâre nr. 1258/2004 privind aprobarea Planului naţional
de acţiune pentru combaterea discriminării – Click aici pentru descărcare…

Legea nr. 48/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare – Click aici pentru descărcare…

Ordonanţă nr. 137/2000 privind prevenirea si sancţionarea tuturor formelor de discriminare – Click aici pentru descărcare…

Actul Adiţional nr.1/2014

Actul Adiţional nr.1/2014  la Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivelul Sectorului de activitate:  „Servicii Comunitare de utilităţi publice.Gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare şi de protecţie a mediului” pe anii 2013 – 2014 înregistrat la M.M.F.P.S. – S.D.S sub numărul 59419 din data de 04.12.2012 poate fi descărcat de AICI

Congresul ATU din 7-9 Decembrie 2011, Bucureşti.

Federaţia Sindicatelor din Transporturi şi Servicii Publice „ATU-România” este semnatară şi parte activă în toate negocierile a două Contracte Colective de Muncă la nivel de ramură:

  • Gospodărie comunală, locativă şi transport public local şi
  • Transporturi (ca parte integrantă a Convenţiei Sindicale Naţionale a Transportatorilor din România).

         „ATU- România” a luat naştere în 2008, prin fuziunea dintre Federaţia Sindicatelor Libere din Serviciile Publice şi Uniunea Sindicatelor Libere din Metrou Bucureşti.
De aici a rezultat un plus de experienţa şi militantism în favoarea tuturor salariaţilor din cele două ramuri care lucrează, de cele mai multe ori, în condiţii nu tocmai uşoare.

Citește mai mult

Ilie Gheorghe, vicepreşedinte al BNS

Personal, cred că nu am fost nici-odată separaţi. Sufleteşte am fost împreună.

Atmosfera Congresului Dumneavoastră mi-a schimbat discursul.

Noi nu suntem reprezentanţi ai salariaţilor .Noi suntem sindicate şi reprezentăm sindicalişti. BNS a promovat un proiect de reorganizare sindicală.            Cei ce au intrat cu bocancii în legislaţia muncii din România, creând un enorm dezechilibru pe piaţa forţei de muncă, nu au făcut altceva decât să-şi demonstreze egoismul şi să netezească drumul nostru spre solidaritate şi performanţă.

Cred că nu mai durează mult şi vom fi o familie unită, solidă.

Gheorghe Udrişte, director general Metrorex

Sunt onorat că am fost invitat să particip la acest Congres.

Particip ca partener de dialog social al uneia din cele mai puternice federaţii sindicale din România- sindicatul de la Metrou. Cred că sunt singurul sau mai sunt câţiva angajaţi din Metrorex care nu sunt membrii de sindicat.      

Reprezint una din cele mai importante Companii din România. Mă bucur să constat că, există un echilibru  al modului de lucru  între administraţie şi sindicatul din Metrou, pilonul acestei federaţii, şi cred că, prin înţelepciunea de care am dat dovadă şi până acum să dăm stabilitate locurilor de muncă şi să dezvoltăm ceea ce avem la îndemână.

Prin bugetul pe anul 2012, sunt bucuros să vă comunic că, sunt create premisele păstrării echilibrului relaţiilor dintre sindicat şi administraţie, s-au creeat premisele păstrării locurilor de muncă. În următorii ani reţeaua de metrou din Bucureşti va căpăta noi dimensiuni ceea ce mă face să cred că sunt veşti bune.

Vă urez succes şi mă bucur că un reprezentant al sindicatului de la Metrou, Ion Rîdoi, face parte din conducerea acestei importante federaţii sindicale.

Gerhard TAUCHNER, sindicatul VIDA-transportatorii din Austria

Dragi prieteni fraţi şi surori,

Mulţumesc pentru invitaţie. Reprezint sindicatele din transport şi comerţ din Austria. Vă aduc salutul lor şi cea mai deschisă solidaritate pentru progresul dumneavoastră. Aduc cu mine  solidaritatea şi prietenia  sindicaliştilor din calea ferată din Austria. Sunt vremuri proaste pentru lucrători, pentru oameni în general, atât din Europa cât şi din întreaga lume.Şi atunci când e greu e bine să ai prieteni în jurul tău. Noi cu toţii, acum, trebuie să tragem consecinţele, să plătim jocul lor de cazinou. De aceia sindicatele din Europa  trebuie să colaboreze şi să lupte împreună într-o măsură mai mare decât au făcut-o până acum. Avem nevoie  de sindicate puternice.

Prieteni, fraţi şi surori, Federaţia Dumneavoastră este foarte puternică.             

Vă urez un Congres fericit şi sunt fericit că mă aflu, azi, aici, la lucrările Congresului Dumneavoastră. 

Florin Dobrescu, federaţia sindicatelor Drum de Fier

Congresul Dumneavoastră scoate în evidenţă necesitatea de solidaritate a mişcării sindicale atât în plan naţional cât şi internaţional. Ce se întâmplă în Europa şi în lume  se întâmplă şi în România. Trăim vremuri grele  care ne-au produs grave probleme. Cred că a venit momentul să dăm dovadă de solidaritate şi vreau să folosesc acest prilej pentru a face apel la solidaritate şi unitate. Numai împreună vom fi puternici.

Vă urez succes la lucrările Congresului.