copertaAngajaţi ai Metrorex, membrii ai sindicatului UNITATEA din Metrou s-au întâlnit miercuri cu fostul lor profesor de limba şi literatura româna de la fostul liceu nr 25 actualul Colegiu Tehnic Traian, profesor şi scriitor Nicolae I Nicolae.
Evenimentul a avut loc cu prilejul lansării cărţii ,,Miercurea strâmbă,, la sediul USLM din Bucureşti, Piaţa Unirii nr 1.
,,42 de emailuri şi un jurnal-epilog, atât se-adună în “Miercurea strâmbă” a profesorului NICOLAE I. NICOLAE, sau (în) Iubirile ratate ale lui Remus Alb” a spus în deschiderea sesiunii de prezentare a cărţii, Ion Rădoi, preşedintele USLM, şi el, fost elev al profesorului Nicolae I Nicolae.
… Mizând pe forţa unui mit, autorul romanului pune, sub zodia “Păresimilor”, nu doar nişte “iubiri ratate”, ci un întreg destin, deoarece, pesonajul Remus, se recompune, treptat, într-o manieră epistolară de secol XXI,, a afirmat , la rândul sau prof.univ. Silviu Angelescu, la lansarea cărţii ,,Miercurea strâmbă,, de către profesorul Nicolea I Nicolae în faţa celor câteva sute de foşti elevii, azi, lucrători la metroul bucureştean.
Pentru criticul de artă Pavel Şuşară, şi el prezent la această lansare de carte, Autorul rezonează impecabil cu sufletul feminin. Cristina şi Mirela sunt “făpturi” lirice . Scrisoriile pe care ele le primesc şi le trimit nu dau nici un moment senzaţia de fals
Structurată pe două capitole cartea, ,,Miercurea strâmbă,, este în opinia vorbitorilor, o înţelegere a multe lucruri ce ţi se întâmplă într 0 viaţă, dar trebuie să citeşti cartea pentru a înţelege povestea şi pe povestitor.

BIROUL DE PRESĂ al USLM

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”Lansarea cartii ,,Miercurea stramba,,”]