C O M U N I C A T

 

In perioada 12-13 aprilie 2016, Federatia Sindicatelor din Transport Transloc si Servicii Publice ATU Romania, la initiativa presedintelui  Ion Radoi  a gazduit  Conferința femeilor din cadrul ETF (Federatia Europeana a Transportatorilor), care s-a desfasurat la Hotel Minerva din Bucuresti.

 

La Conferinta cu tema „Transport corect și nerestricționat în Europa” au participat 80 de femei reprezentante ale sindicatelor membre afiliate la ETF la

Subiectele discutate s-au referit la problemele cu care se confruntă femeile din transporturi:  Planul de acțiune pentru egalitate de gen 2013-2017, Modulul de instruire ETF privind sănătatea și siguranța ocupațională pentru femei, Soluționarea violenței la locul de muncă ca prioritate ETF.

Totodata pe agenda conferintei s-a aflat și „ Inițiativa cetățenească europeană„ și campania ETF pentru un transport echitabil.

 

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.