În prima parte a anului ’90 când Romania era într-un vid legislativ, instituţional, când vechile structuri de autoritate şi de ordine publică erau destrămate, iar cele noi, democratice, nu erau încă închegate, nu doar sistemul relațiilor economice se redefinea, ci era necesară și redefinirea rolului sindicatului în cadrul economiei libere. Dreptul la grevă sau alte avantaje sociale care astăzi ni se par naturale, au fost câştigate numai după lungi negocieri şi înfruntări sociale. Practic, sindicatele sînt cele care au obţinut aceste drepturi, de-a lungul istoriei. Evoluția si viziunea liderilor de sindicat au facut ca USLM sa devină un partener eficient și un adversar orientat spre soluții. Această identitate se definește prin asumarea următoarelor obiective: asigurarea unui trai decent pentru membri, stabilitatea locului de munca, condiții sigure de muncă, punte de comunicare între companie și angajați, reprezentarea membrilor, conceperea de reguli și furnizarea de concepte de politici publice.

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.