In cadrul ședinței Comitetului Executiv ETF din zilele de 21-24.11.2017 de la Bruxelles,
reprezentanții USLM și ATU România alături de cei ai ETF solicita sindicatelor și guvernanților sa stopeze violenta împotriva femeilor din transporturi. Sondajele arata ca 2 din 3 femei lucratoare in transporturi s-au confruntat cu diferite tipuri de violenta!
Deasemenea, reprezentanta Comitetului de Femei ETF, Jaine Peacock a prezentat rezultatul unui sondaj privind violenta in rândul femeilor lucrătoare în transporturi. La acest sondaj a participat si Organizația de Femei a ATU contribuind astfel la depistarea situatiilor de acest gen cu care ne confruntam la nivelul sectorului de transport din București și din tara. Schimbarea acestei realități crude sta în mâinile noastre.
Cu acest prilej Organizația ATU România, condusa de Președinta de Gelia Macoveanu a lansat o campanie care sa contribuie la reducerea și chiar eliminarea violentei de orice fel în rândul femeilor transporturi și incurajarea acestora de a vorbi cu reprezentanții sindicatelor în situații de acest gen!
STOP VIOLENTEI !

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.