Poate părea ceva puțin credibilă această asociere de noțiuni, dar ea s-a dovedit a fi posibilă la comemorarea dispariției marelui poet al României petrecută la 15 iunie unde a fost prezent și un reprezentant al Conducerii Sindicale  a USLM care a depus o frumoasă coroană din partea Sindicatelor USLM.

Pe de o parte, acest gest simbolic atestă faptul că noi cei ce lucrăm la metrou  nu ne uităm valorile naționale, ba mai mult când avem ocazia le cinstim și le comemoram iar pe de altă parte atestă faptul că poetul național Mihai Eminescu a fost poetul celor mulți și obidiți  pentru a căror soartă luptă în general sindicatul. Nu întâmplător poetul în una dintre creațiile sale de referință ”Împărat și Proletar” exprimă în genere o năzuință de sorginte sindicală.

,,Zdrobiți orânduiala cea crudă și nedreapta,
Ce lumea o împarte în mizeri și bogați!
Atunci când după moarte răsplata nu v-așteaptă,
Faceți ca-n astă lume să aibă parte dreaptă,
Egală fiecare, și să trăim ca frați!”

 

Marinescu Mihai

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.