La prima vedere noțiunile din titlu de mai sus pot părea pentru unii stranii, dar noi cei din USLM nu vom uita niciodată tradițiile poporului nostru și vom milita  permanent pentru păstrarea și promovarea  lor.

Recent, pe 24 iunie s-a sărbătorit Ziua Mondială a Iei  Românești. Este foarte frumos că măcar o dată pe an românii lasă de-o parte problemele cotidiene  și se gândesc la tradiția populară – respectiv la ia românească , haina de bază a românilor de-a lungul a multor secole înainte de modernitate.

Costumul popular românesc  confecționat  de românce în casă în mod tradițional din materiale autohtone naturale a devenit de-a lungul timpului un simbol  al continuității și perenității pe aceste meleaguri  a poporului român. Încă de la începuturile formării poporului român  aceste straie au fost îmbrăcămintea de bază a românilor până  la începutul erei moderne,  când mașinile au luat locul lucrului de mână efectuat în casa fiecărei familii românești.

Întotdeauna românii în momentele de sărbătoare și-au scos din lada de zestre ceea ce era mai frumos și curat și au purtat cu mândrie  aceste straie atât de frumos brodate. Este cu atât mai important ca astăzi când suntem invadați  de tot ce înseamnă  ,,lumea modei mondiale ” să nu uităm aceste obiecte de tezaur național și măcar o dată pe an să le cinstim și dacă e posibil să le purtăm. Este lucru pe care noi cei de la USL Metrou le-am făcut cu dăruire și mândrie în acest an semn că sindicatul nu-și uită niciodată cinstirea tradițiilor naționale.

 

Ilina Maria

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.