Toți românii celebrează în 26 iunie în fiecare an ziua TRICOLORULUI – unul  dintre  simbolurile ce definesc națiunea română.

Așa ar trebui să se întâmple pe tot teritoriu național al României și nu numai…

Trebuie să nu uităm niciodată de simbolurile ce definesc  neamul  românesc- Standardul   național, imnul național, stema României,etc. Dacă ne uităm aceste atribute de aur ce definesc o națiune înseamnă că nu mai suntem demni de ea.

Aceste simboluri nu-și pierd niciodată conținutul cu atât mai mult astăzi, când popoarele planetei fac totul pentru întărirea rolului lor în regiune și pe mapamond, când lumea este confruntată cu accente dure de naționalism și independență.

Noi românii uneori mai uităm să  marcăm aceste evenimente  așa cum se cuvine , din varii motive.

Nici unul dintre aceste motive ( libertate, democrație, economie de piață, globalism) nu trebuie să primeze dragostei de glia străbună, de unitatea și independența noastră pe aceste plaiuri carpato-dunărene pontice. În acest sens , sindicatul nostru și cu această ocazie a celebrat ziua Drapelului Național  în colaborare cu Administrația Metrorex efectuând o inspirată campanie de promovare a tricolorului în stațiile și trenurile de metrou. Dovadă că cei de la metrou nu-și uită niciodată cinstirea simbolurilor naționale.

 

Artimon Marian