AFLAȚI DE LA MINE CĂ ROMÂNII ACCEPTĂ TOATE SUFERINȚELE, DAR TOT EU VĂ SPUN CĂ EI NU VOR ACCEPTA NICIODATĂ NEDREPTATEA.

NICOLAE TITULESCU

Suntem obișnuiți cu suferința, cu lipsa condițiilor de muncă, cu stresul și faptul că ne pierdem în fiecare zi sănătatea, dar nu putem tolera lipsa de respect, nepăsarea, ignoranța  și faptul că ne punem în pericol zilnic atât pe noi cât și pe călători.

Mereu a existat și va exista o puternică forţă de mobilizare în fiecare salariat, care odată eliberată, poate razbate impotriva oricui incearcă sa ne ingrădeasca un vis sau o dorinţă de mai bine.

Astfel, Joi – 04.10.2018, ora 12:00, într-o atmosferă plină de încredere, curaj și unitate s-a desfașurat ședința ordinară a Consiliului General USL Metrou în sala de ședințe a Sindicatului din Dispecerat Piața Unirii 1.

 Punctul cheie de pe ordinea de zi l-a constituit stadiul desfășurării negocierilor asupra C.C.M.  Metrorex pe 2018-2019 și mai ales hotărârea luată în unanimitate de voturi  privind declanșarea Conflictului Colectiv de Muncă la Metrorex  după expirarea actualului contract (27.10.2018), dacă solicitarea sindicală de creștere salarială perfect justificată de 42% nu va fi satisfăcută până la data menționată mai sus.

Toți participantii la ședinta, s-au declarat dispuși să negocieze la sânge și au hotarat  cu fermitate, ca in cazul in care solicitarea sindicală nu va fi satisfăcută să treacă la acțiunile sindicale prevăzute de lege ( pichet, demonstrație, grevă de avertisment , grevă generală).

Pe lângă acest punct de maximă importanță, în ședința de consiliu s-au prezentat de asemenea și rapoartele cu privire la activitatea sindicală din ultimele 3 luni și anume:

  1. Raport de activitate al Biroului Executiv, raportor Ghiță Nichifor, vicepreședinte USLM
  2. Raport de activitate internațională prezentat de Domnul Președinte, Ion Rădoi.
  3. Raport de activitate CAR Unitatea prezentat de Bărăgău Marian, președinte CAR Unitatea.
  4. Raportul organizației de femei USLM-raportor Ilina Maria , președintele organizației de femei USL Metrou.
  5. Raport de activitate al Organizației de Tineret USLM – prezentat de Coarnă Adrian, președintele organizației de tineret USLM.
  6. Raportul Comisiei de Cenzori USLM –prezentat de Tița Cornelia ,președinta Comisiei de Cenzori USLM precum și alte discuții la punctul DIVERSE.

Ședința s-a încheiat sub semnul încrederii în valabilitatea solicitărilor sindicale în cadrul negocierii și a unității și solidarității în participarea la lupta sindicală fără de care nu se pot rezolva solicitările sindicaliștilor din metrou.

 

Biroul Permanent USLM