Miercuri 03 Octombrie 2018 cu întârzierile inerente oricărei runde de negociere s-au reluat discuţiile între cele două părţi prezente în legătură cu negocierea Contractului Colectiv de Muncă Metrorex 2018-2019.

Directorul Şodolescu, aşa cum a promis în şedinţa anterioară, înainte de a înainta  oferta comisiei de negociere Metrorex faţă de solicitarea sindicală de creştere salarială cu 42%, a făcut câteva consideraţii în legătură cu bugetul şi cu majorarea subvenţiei către Metrorex în cazul angajării personalului aferent magistralei 5  în număr de 354 persoane.

Aşteptată cu mare interes de către partea sindicală oferta Administraţiei şi anume de creşterea salariilor cu un procent de 8% în care este inclusă şi creşterea inflaţiei a stârnit reacţii pe măsură având în vedere ceea ce s-a întâmplat în acest an cu salariile multor români. În cuvântul său domnul preşedinte USL Metrou Rădoi face referire la afirmaţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea de dublare a salariilor la nivel naţional şi totodată respinge ferm oferta administraţiei Metrorex şi menţine solicitarea de creştere cu 42% a salariilor celor de la Metrou şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Dacă acest lucru nu se va realiza până în data de 27 octombrie 2018 ( data expirării actualului Contract de Muncă Metrorex) se va declanşa conform legii Conflictul Colectiv de Muncă la Metrou.

De asemenea domnul preşedinte mai menţionează încă o dată că până când nu se va rezolva solicitarea sindicală de creştere a salariilor cu 42% nu se va trece la nici o altă propunere  de negociere a altor probleme.

În continuare domnul director Şodolescu aduce în discuţie trecerea pe grila de salarizare Metrorex a personalului de conducere subliniind faptul că nu se poate efectua justificând cu prevederile Hotărârii de Înfiinţare a Societăţii Metrorex.

Prin urmare în total dezacord cu ceea ce s-a întâmplat în acest an cu salariile românilor oferta de creştere salarială la Metrorex prezentată de Administraţia Metrorex este respinsă cu fermitate urmând ca în şedinţa de Consiliu General USLM să se hotărască oficial declanşarea  Conflictului de muncă după data de 27 octombrie , data expirării actualului contract.

Secretar General,

Marian ARTIMON