Miercuri, 26 Septembrie anul curent, în sala de Ședințe USLM din Dispecerat Piața Unirii 1, au continuat negocierile la Contractul Colectiv de Muncă Metrorex 2018-2019.

Părțile sunt prezente la negociere în formula stabilită la început, ședința fiind astfel statutară. Domnul  Președinte USLM,  Ion Rădoi deschide lucrările ședinței de negociere  reiterând încă o dată faptul că solicitarea sindicatului este fermă (42% creștere salarială și îmbunătățirea condițiilor de muncă) și că până nu se va rezolva această solicitare nu se pun în discuție alte propuneri de negociere.

De asemenea, Domnul Președinte Ion Rădoi menționează necesitatea trecerii pe grila de salarizare Metrorex aferentă CCM a funcțiilor de conducere care au fost scoase din contract pe nedrept, fără acceptul sindicatului.

Domnul Director Metrorex SA, Dumitru Șodolescu ia act de solicitarea sindicatului prezentată în ședință, iar în legătură cu procentul de creștere salarială menționează că mandatul dat de Consiliul de Administrație Metrorex către Comisia de Negociere a contractului este încadrarea în limitele Bugetului de Venituri și Cheltuieli Metrorex în vigoare.

 De asemenea, menționează faptul că au analizat și celelalte propuneri de negociere din partea sindicatului și că în viitoarele ședințe se va trece la negocierea lor. La viitoarea întâlnire partea administrației va veni cu o propunere concretă de creștere salarială.

În legătură cu expirarea Contractului de exploatare a spațiilor comerciale din metrou încheiat cu S.C. Sindomet  Servcom SRL , directorul Șodolescu susține că în cel mai scurt timp trebuie convocată AGA pentru a soluționa cel puțin pe moment această problemă mai ales că acest contract  a expirat în data de  26.09.2018.

Pe final au loc câteva discuții în legătură cu necesitatea angajării din timp a personalului atât de necesar activității de întreținere și exploatare în condiții de siguranță a metroului bucureștean.

De comun acord se stabilește următoarea rundă de negociere în data de Miercuri 03.10.2018, ora 12:00, la sediul USL Metrou.

 

Secretar General,

Marian ARTIMON

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.