Astăzi 4 iunie 2019, USLM, sindicatul salariaților din metroul bucureștean a pichetat, din nou, ministerul transporturilor ca urmare a faptului ca se împlinise termenul limita pe care ministrul transporturilor îl înaintase pentru rezolvarea problemelor din metrou, probleme grave care ar putea duce la blocarea activității din subteranul metroului :

  • Lipsa personalului calificat, care duce la încălcarea instructiilor de serviciu;
  • Lipsa personalului, care se manifestă din ce în ce mai pregnant;
  • Trenul zburător CAF deraiat încă în depoul Berceni, care afectează condițiile de muncă si de bună funcționare a depoului;
  • Blocarea conturilor societății de către firma care trebuia sa finalizeze magistrala 5 de metrou , care a întârziat 4 ani darea în exploatare si a câștigat daune de aproape 50% din valoarea inițială a proiectului M5.

Acțiunile de protest începute încă din luna martie, suspendate de USLM pentru a se face o analiză de către ministrul Cuc, au continuat astăzi pentru ca este de datoria noastră sa atragem atenția că asa nu se mai poate.

 O delegație a USLM condusă de președintele Ion Radoi a avut incă o runda de discutii cu ministrul Cuc si cu secretarul de stat pe probleme feroviare, Dragos Titea în vedere găsirii soluțiilor ce se impun în rezolvarea problemelor.

 USLM a suspendat acțiunile programate săptămâna aceasta. Este un ultim gest de clemență fata de actuala conducere a ministerului transporturilor.

BIROUL PERMANENT

USLM