Astăzi 4 iunie 2019, USLM, sindicatul salariaților din metroul bucureștean a pichetat, din nou, ministerul transporturilor ca urmare a faptului ca se împlinise termenul limita pe care ministrul transporturilor îl înaintase pentru rezolvarea problemelor din metrou, probleme grave care ar putea duce la blocarea activității din subteranul metroului :

• Lipsa personalului calificat, care duce la încălcarea instructiilor de serviciu;
  • Lipsa personalului, care se manifestă din ce în ce mai pregnant;
  • Trenul zburător CAF deraiat încă în depoul Berceni, care afectează condițiile de muncă si de bună funcționare a depoului;
  • Blocarea conturilor societății de către firma care trebuia sa finalizeze magistrala 5 de metrou , care a întârziat 4 ani darea în exploatare si a câștigat daune de aproape 50% din valoarea inițială a proiectului M5.

Acțiunile de protest începute încă din luna martie, suspendate de USLM pentru a se face o analiză de către ministrul Cuc, au continuat astăzi pentru ca este de datoria noastră sa atragem atenția că asa nu se mai poate.

O delegație a USLM condusă de președintele Ion Radoi a avut incă o runda de discutii cu ministrul Cuc si cu secretarul de stat pe probleme feroviare, Dragos Titea în vedere găsirii soluțiilor ce se impun în rezolvarea problemelor.

USLM a suspendat acțiunile programate săptămâna aceasta. Este un ultim gest de clemență fata de actuala conducere a ministerului transporturilor.

BIROUL PERMANENT

USLM

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.