În data de 15 iunie, întregul popor român îl comemorează pe marele poet național Mihai Eminescu, a cărui viață și operă sunt pătrunse de un fierbinte patriotism, o flacără nestinsă a dragostei față de vatra strămoșească și de neamul românesc.

 Lucefărul poeziei românești strălucește si astăzi în inimile noastre prin operele sale, trezind în noi gustul pentru trecut și pasiunea pentru istoria națională.

Mihai Eminescu, și-a dedicat întreaga activitate pentru susținerea cauzei românilor din Transilvania şi din Bucovina, slujind dreptul la existenţa naţională a poporului român. În inima marelui gânditor român a sălășluit spiritul sindicalist, care a reușit prin articolele sale din vremea când lucra la “Timpul”, să-i deranjeze pe unii dintre liderii politici a acelor timpuri, determinandu-i chiar pe aceștia, să lanseze celebrul slogan intitulat  „Ia mai opriți-l pe Eminescu ăsta!”.

            În cântec de fanfară, la slujba de comemorare a poetului nepereche, care a avut loc la Cimitirul Belu, USLM a depus o coroană de flori în semn de ETERNĂ RECUNOȘTINȚĂ UNUI OM PENTRU ROMÂNIA” adusă luceafărului poeziei românești.  

            Punctul culminant al ceremoniei a fost reprezentat de clipa în care, în timpul unui cântec dedicat luceafărului poeziei românești, exact în momentul în care se recitau versurile ninge cu flori de tei, teiul ce ține umbra la căpătâiul marelui poet, a început sa-și scuture florile, înrămând într-un tablou atât scena propriuzisă, cât și emoțiile celor de față.

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.