Sub această idee s-au desfășurat în stațiunea Jupiter , locația Scoica lucrările Consiliului General USL Metrou în data de 19 Iunie anul curent.

Într-o atmosferă de puternică mobilizare și unitate toți participanții la lucrările Consiliului general ordinar au participat activ la lucrările ședinței care a avut pe ordinea de zi punctele obișnuite ale unei asemenea întâlniri.

  1. a) Raport de activitate al Biroului Executiv USL Metrou;
  2. b) Raport de activitate internațională;
  3. c) Raport de activitate CAR-Unitatea;
  4. d) Raport de activitate al Organizației de femei USL Metrou;
  5. e) Raportul de activitate al Organizației de tineret USL Metrou;
  6. f) Raportul Comisiei de Cenzori USLM;
  7. g) Raport de activitate al societății Sindomet Serv.com SRL pe 2019;
  8. h) Diverse (Proiecte de hotărâre privind acțiunile viitoare USLM până la demararea negocierilor noului CCM 2019-2020).

Ordinea de zi destul de generoasă a oferit participanților ocazia de a interveni activ și de a se elucida o serie de probleme pe care le-au ridicat.

Din cuvântul celor care au prezentat materialele s-au reținut principalele acțiuni și activități în care au fost implicați sindicaliștii noștri.

În final s-a făcut referirea la pregătirile ce trebuiesc deja demarate în vederea evenimentelor marcante  din această toamnă ( Organizarea Congresului, demararea negocierilor la CCM-2019-2020 la nivel de Metrorex S.A.).

De remarcat spiritul de solidaritate, unitate  și implicare a reprezentanților sindicali în rezolvarea problemelor ridicate precum și în organizarea exemplară a evenimentelor sindicale mai sus amintite.

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.