In data de 04.12.2019, Comisia de Muncă si Protecție Sociala  a Camerei Deputaților a respins cererea de reexaminare a Președintelui României formulată asupra Proiectului de Lege privind Statutul Personalului Feroviar cu 11 voturi pentru si 5 abțineri păstrând proiectul în forma adoptată anterior de Camera Deputaților. La aceasta dezbatere alături de USL Metrou au fost și reprezentanți din Federația Mecanicilor de Locomotivă din România- FMLR, Federatia Nationala Drum de Fier- FNDF, Federatia Nationala a Sindicatelor din Transporturi Elcatel-FNSTE, Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania-FSTFR și Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane- FNFMCV pentru susținerea Statutului Personalului Feroviar. Proiectul face un pas mai departe, urmează ca și Comisia de Transporturi și Infrastructură să se pronunțe asupra cererii de reexaminare,  după care urmează  votul din plenul Camerei, astfel plecat spre promulgare președintele României nu mai are decât o opțiune din punct de vedere legal: să semneze.

 

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.