Conducerea ETF acționează la nivel European

Livia Spera

Secretar General ETF

Frank Moreels

Președinte ETF

Ion Rădoi

Președinte USLM și Membru al Comitetului de Management ETF

Dragi colegi ,

In timp ce Presedintele  USLM, Ion Radoi , preocupat de soarta angajatilor metroului, membri de sindicat,  discuta  cu forurile europene ieri 26.03.2021, ministrul Drula dadea ultimatum prin amenintari nejustificate si nefondate la adresa liderului de sindicat

 

Presedintele USLM Ion Radoi prin calitatea sa de membru in Comitetul de Management al Federatiei Europene a Transportatorilor cu sediul la Bruxelles a avut o intrevedere online la nivel inalt pentru a semnala inca o data incalcarile flagrante facute de catre Guvernului Romaniei in ceea ce priveste Dialogul social in contextul in care la nivel european  interesul pentru un dialog social constructiv este  mai mult ca niciodata  scos in evidenta de institutiile europene .

A mai semnalat faptul ca Guvernul Romaniei intelege sa investeasca in transportul verde prin concedierea lucratorilor de la metrou si diminuarea salariului acestora. Investitiile in infrastructura si conditiile de munca fiind lamentabile!

Presedintele Radoi a  evidentiat faptul ca la nivel european avem nevoie de stabilitate, de un venit sigur in acceste vremuri de pandemie , iar Guvernul  Romaniei este singurul guvern  din Europa care  ataca  proprii cetateni si drepturile acestora.

 

Concluzia acestei reuniuni a fost ca e momentul sa trecem la actiune la nivel european , iar ETF va folosi toate parghiile de care dispune la  Bruxelles pentru a semnala si a actiona in consecinta fata  de situatia din Romania si a sprijini miscarea sindicala in toate actiunile sale dar si a pune stop atacurilor la persoana

 

Suntem sprijiniti si avem sustinerea fratilor si surorilor din sindicatele europene!

Va vom tine la curent cu actiunile de la nivel international!

Impreuna  vom reusi!