Susținere internațională – Amalgamated Transit Union

Scrisoare către :

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii
Domnului Ministru al Trasnporturilor  Catalin Drula

 Stimate Domn,

 În numele  celor peste 200,000 de membri ai Sindicatelor Reunite ale Transportatorilor (ATU), AFL-CIO / CLC din Statele Unite și Canada, va scriu  cu privire la  amenințările  recente si tulburătoare cu moartea pe social media la adresa liderului USLM – ATU România, București, fostul sindicat infratit cu noi. Această situație trebuie luată în serios și deloc tolerată într-o societate democratică.

 Suntem  profund îngrijorați sa aflam si de  amenințarile dvs. de a reduce serviciile metroului din București, de a reduce salariile angajaților și de a concedia un număr masiv de angajați ai metroului, salariati care au fost eroi de primă linie si care  mențin comunitățile în mișcare în timpul pandemiei. Acest lucru vine în momentul în care institutia pe care o conduceți a concluzionat din noiembrie 2020 că metroul din București are un deficit de aproape 1.000 de lucrători.

 În calitate de colegi din transporturi , vă rugăm să respectați drepturile angajaților metroului din București, care joacă un rol crucial  în menținerea comunităților în mișcare și a funcționării economiei naționale.

 Promitem sprijinul și solidaritatea ATU pentru lucrătorii USLM și Metroul București în lupta lor pentru locuri de muncă sigure, salarii corecte, siguranța transportului  și servicii  sigure pentru călători.

 Cu solidaritate,

 John A. Costa

Președinte Internațional al ATU, AFL-CIO / CLC