Azi, 28.09.2018, la Bruxelles, se desfășoară lucrările Comitetului de Management ETF, organizație sindicală reprezentativă pe ramura transporturi europene și partener în Comitetul de Dialog Social al Uniunii Europene în domeniul transporturilor și serviciilor publice.

România este reprezentată  la acest important eveniment statutar de dl.  Ion Rădoi, membru în Comitetul de Management ETF , președinte USLM și președinte al Federației din Transporturi, Transloc și Servicii Publice ,,ATU-România”, Florian Crișu, secretar general ,,ATU-România” și domnul Marian Artimon, secretar general USLM.

După ce s-a atras atenția autorităților în nenumărate rânduri fața de problemele grave cu care se confruntă sectorul în transporturi, în aceste momente,  la ședința comitetului de management, reprezentanții USLM și ATU-România pun umărul la consolidarea solidarități sindicale europene căutând cele mai bune soluții pentru rezolvarea acestora.

Lucrările comitetului se desfășoară sub egida ,,FAIR TRANSPORT  FOR EUROPE,, iar scopul (obiectivul) ETF este stoparea practicilor de concurență neloială, dumpingul social, discriminarea și exploatarea lucrătorilor.

 

Secretar General ATU-România,

Florin Crișu

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.