Pentru prima oară în istoria ETF, lucrările Comitetului Executiv al Federației Europene a Transportatorilor se vor ține în afara capitalei Europene, Bucureștiul fiind ales să organizeze acest eveniment la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Bălcescu, în zilele de 23 și 24.05.2018.

Pe agenda evenimentului se vor dezbate probleme actuale din domeniul transporturilor (maritime, rutier, naval, feroviar, aerian), cum ar fi: dumpingul social, fair transport 2.0 pentru lucrătorii din transport, securitatea locurilor de muncă, securitatea la locul de muncă, modificarea legislației europene în domeniu, etc.

Amfitrionul acestui eveniment va fi Președintele ATU – România, domnul Ion Rădoi, membru al Comitetului Director și al Comitetului Executiv al ETF, iar lucrările vor fi conduse de către domnul Frank Moreels, Președintele ETF și domnul Eduardo Chagas, Secretar General ETF.

Invitați de marcă la acest eveniment sunt:

  • Secretarul General al ITF De Rob Johnston;
  • Președintele Senatului domnul Călin Popescu Tăriceanu;
  • Președintele Camerei Deputaților – Liviu Dragnea;
  • Primarul General al Capitalei – d-na Gabriela Firea;
  • Ministrul Transporturilor – d-l Lucian Șova;
  • Directorul General RATB d-l Adrian Sorin Mihail;
  • Directorul General Metrorex – d-l Dumitru Şodolescu.

Președinte,

Ion RĂDOI

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.