În perioada 9-10 octombrie 2018, Secretarul General EPSU, Jan Willem Goudriaan, se află într-o vizită de lucru în România , în cadrul căreia se va întâlni cu reprezentanţii Sindicatelor afiliate.
Astăzi, 10 octombrie, reprezentanții Federaţiei din Transport şi Servicii Publice-ATU, respectiv Ion Radoi, Petrariu Vasile, Florin Crișu, Marian Artimon și Constantin Băltărețu s-au intâlnit cu reprezentantul sindicatului European având ca teme majore de discuție următoarele :

1. Perspectiva Sindicatelor din serviciile publice asupra politicilor din domeniu în contextul preluării de către România a Preşedinţiei UE;
2. Congresul EPSU din iunie 2019 şi principalele subiecte de pe agenda acestuia:
a. Viitorul Serviciilor Publice;
b. Viitorul pieţei muncii/condiţiilor de muncă;
c. Viitorul Sindicatelor din serviciile publice.
3. Alegerile europarlamentare din 2019 şi importanţa implicării sindicatelor în procesul electoral European;
4. Relaţia sindicate-guvern în România.

Având în vedere că singura strategie viabilă a Sindicatelor europene în contextul globalizării şi a liberalizării tot mai evidente a pieţei muncii în interiorul Uniunii Europene trebuie să fie bazată pe o reală şi intensă cooperare transfrontalieră, considerăm că discuţiile iniţiate de EPSU au un impact benefic pentru toţi cei implicaţi, fapt pentru care am solicitat desfășurarea (organizarea) lor periodică.

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.