Tații în concediu parental!

Federația Sindicatelor din Transporturi, Transloc și Servicii Publice vă îndeamnă să sprijiniți noua directivă privind echilibrul dintre muncă și viață. Prin această nouă lege a UE, putem schimba acest lucru! Directiva propune standarde minime la nivelul UE care ar acorda mai multe drepturi părinților și îngrijitorilor: 4 (patru) luni de concediu parental plătit atat pentru mama cat si pentru tata, 10 zile de concediu de paternitate plătit și 5 zile platite pentru îngrijitori. Acest lucru incurajeaza barbatii sa aiba grija de copii lor si imbunatateste impartirea responsabilitatilor in familie.Aceasta va imbunatati viata a milioane de tineri parinti in intreaga Europa, va intari pozitia femeilor la locul de munca si va îmbunați egalitatea de gen. Aceasta propunere pentru o nouă directivă a UE privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată, ar putea fi adoptată înainte de sfârșitul acestui an. Dar miniștrii din mai multe state membre ale UE nu doresc să plătească pentru concediu și blochează directiva. Să le spunem că solicităm drepturi minime pentru părinți și îngrijitori și concediu parental plătit echitabil pentru mame și tați. Trei părți participă la negocieri: Parlamentul European, Comisia Europeană și Miniștrii din statele membre ale UE. Negocierile se vor încheia în acest an, iar directiva va fi aprobată de Parlament și de Comisie. Dacă nu reușim să-i convingem pe politicienii noștri să sprijine directiva în lunile următoare, singura noastră șansă ar putea să dispară!

Președinte, Ion RĂDOI

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.