25 iunie 2019, la Palatul Victoria, sala Transilvania, s- a desfășurat sub patronajul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Conferința  la Nivel Înalt  cu tema “ Un nou început pentru negocierea colectivă în Europa”, conferință organizată în parteneriat cu  Confederația Europeană a Sindicatelor. Conferinţa a fost susţinută de Ministrul de Resort, Marius Budăi, alături de Luca Visentini, Secretarul General al Confederaţiei Sindicatelor Europene (ETUC), Nils Trampe – Preşedintele Comitetului pentru Relaţii Industriale de la Business Europe și alti reprezentanti ai Ministerului Muncii și sindicatelor din Europa. La acest eveniment a participat si Domnul Presedinte, Ion Rădoi ca reprezentant al Federației Europene a Lucrătorilor din Transporturi (ETF), în calitate de membru al Comitetului de Management ETF și Președinte al Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou..

Conferința a oferit un cadru larg de dezbateri:

UN NOU INCEPUT PENTRU NEGOCIEREA COLECTIVĂ ÎN  EUROPA, RECONSTRUIREA NEGOCIERII COLECTIVE SECTORIALE DUPĂ  CRIZĂ, NEGOCIEREA COLECTIVĂ ÎNTR-O LUME A MUNCII ÎN SCHIMBARE,

fiind prezentate exemple de bune practici din diferite ţări europene, cu  scopul final de a conduce discuția spre ideea unui parteneriat, pentru a consolida negocierile colective în Europa.

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.