În data de 20 Iunie anul curent în locația Hotel Scoica Jupiter au avut loc lucrările Consiliului Național Ordinar a Federației Sindicatelor din Transporturi, TRANSLOC și Servicii Publice ,,ATU –România”.

Ordinea de zi supusă dezbaterii  participanților a fost următoarea:

  • Informare privind negocierea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate ,, Servicii comunitare și utilități publice. Gestionarea deșeurilor , activități de decontaminare și protecție a mediului” pe perioada 2017-2019.
  • Informare Congres Convenția Națională a Transportatorilor din România;
  • Prezentarea de rapoarte departamentale ( Organizația de Femei);

Într-o atmosferă plină de preocupare participanții au ascultat cu atenție materialele prezentate și au intervenit pentru lămurirea unor chestiuni dezbătute. S-a insistat mai mult pe elementul de coagulare a acțiunilor sindicatelor componente și pe sprijinul reciproc în rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

Domnul președinte Ion Rădoi a făcut încă o data apel la unitate și solidaritate sindicală precum și la mobilizare comună în rezolvarea problemelor cu care se confruntă membri de sindicat.

În final s-a atras atenția încă o dată asupra unității în desfășurarea acțiunilor inițiate, altfel vor fi puțini sorți de izbândă, în concluzie trebuie să fim

UNIȚI ÎN ACȚIUNE!

Sondaj elaborat de Comitetul Femeilor din ETF

Îmbunătățirea calității și accesibilității la locul de muncă pentru femei este esențială dacă femeile își vor construi o carieră în profesiile de transport. Prin urmare, sunt necesare schimbări substanțiale în ceea ce privește condițiile de muncă, facilitățile locului de muncă și siguranța.

Acest scurt sondaj a fost elaborat de Comitetul Femeilor din ETF. Sondajul are trei secțiuni:

Prima secțiune include întrebări cu privire la profilul dvs. de muncă, care ne vor ajuta să înțelegem care sunt problemele principale din numeroasele grupuri profesionale din acest sector.

În a doua secțiune am dori să aflăm despre satisfacția dvs. cu privire la mediul de muncă și siguranța la locul de muncă.

A treia secțiune vă cere să vă gândiți la modul în care ființa vă afectează oportunitățile la locul de muncă.

Cele mai multe dintre întrebări oferă răspunsuri cu alegere multiplă, la care puteți răspunde rapid prin bifarea casetelor, pentru unele întrebări sunteți încurajat să vă împărtășiți gândurile în scris.