COMUNICAT DE PRESĂ – 22 August 2022 | INFORMARE SINDICALĂ

aug. 22, 2022 | Comunicate USLM

In vederea lămurii publice și a salariaților Metrorex cu privire la deciziile și hotărârile USLM luate pentru prevenirea, combaterea infracțiunii (a unor situații ce pot fi susceptibile morale si nelegale) și menținerea ordinii.

Va punem la dispoziție atașat in susținerea celor de mai jos, următoarele:

1. Hotărârea Consiliului General nr. 2 din data de 24.06.2021. privind demararea alegerilor sindicale in vederea completării CONSILIULUI GENERAL, BIROULUI EXECUTIV SI BIROULUI PERMANENT ca urmare a pensionarilor din perioada respectiva. Hotărâre semnata de foștii lideri de sindicat care acum acuza si contesta legalitatea.

2. Hotărâre judecătorească cu noile organe de conducere ale USLM în vederea clarificării legalității.

3. Decizia de suspendare a CIM a dlui Radoi Ion, suspendat pana la o hotărâre definitiva conform art. 52.1, lit b, teza a doua. Doar instanța de judecata poate stabili vinovăția sau nevinovăția dlui Rădoi Ion, astfel ca BEX a hotărât suspendarea pana la decizia instanței de judecată.

– Având in vedere litigiile in care USLM si Sindomet sunt parte procesuala, iar procesele de pe rolul instanțelor împotriva Sindomet in care parte adversa sunt firmele rudelor Claudiei Minea si ale prietenilor apropiați, ne obliga sa luam masuri pentru apărarea corecta a patrimoniului USLM. Atașat ve-ti găsi si litigiile cu firmele comerciale care susțin cele menționate.

– După aceasta hotărâre a BEX se exercita presiuni si amenințări asupra membrilor BEX si asupra membrilor de sindicat, acestia fiind amenințați cu concedierea sau acționarea in judecata.

La fel au procedat acoliții dlui Rădoi si la semnarea tabelelor depuse la instanța in susținere, pentru unele existând suspiciunea ca sunt falsificate, urmând ca organele abilitate sa facă cercetări.

– Trebuie menționata si încercarea de intimidare si denigrare a avocaților noștri pentru a putea sa îi înlăture si sa își numească propriii avocați, precum si faptul ca din dosar s-a disjuns un alt proces in ceea ce privește mașina cumpărată in leasing de SC SINDOMET SERVCOM SRL de dna CLAUDIA MINEA (de la firma acesteia s-a preluat leasingul). Deși Sindomet a plătit leasingul si avansul in totalitate MASINA SI IN PREZENT ESTE LA dumnealui, o conduce MINEA Claudia si fiul ei ANDREI.

BIROUL EXECUTIV